Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nem keresztény nemzet

2013. február 18. - szekularisfigyelo

A britek mindössze 7%-a szerint elengedhetetlen eleme a „britségnek” a kereszténység. Ennél csak a „fehérnek lenni” kapott kevesebb szavazatot, míg a britség három legfontosabb ismérveiként a leggyakrabban a szólásszabadság tiszteletben tartását (50%), a törvények betartását (46%), az angol nyelvet (41%), és a nemek közötti egyenlőséget (38%) említették egy friss kutatásban. A keresztény valláshoz tartozást leginkább a 45 éven felüliek, a kevésbé iskolázottak és a jobboldali bulvárlapok olvasói említették – az ő körükben 11-12%-os azok aránya, akik szerint a brit identitás három leglényegesebb elemeinek egyike a keresztény vallás.

http://www.secularism.org.uk/news/2013/01/only-7-percent-think-being-christian-is-important-for-being-british

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr575071948

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása