Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Felfüggesztett támogatás

2013. február 28. - szekularisfigyelo

Felfüggesztette a kanadai kormány egy a keresztény szervezetnek a támogatását, amely afrikai projektekre kapott állami forrásokat. Az ontarioi Crossroads Christian Communications arra kapott félmillió kanadai dollárt, hogy kutakat ásson, budikat építsen és higiéniai tanácsadást nyújtson Ugandában. A probléma csak az, hogy a szervezet néhány nappal ezelőttig honlapján közölte, a homoszexualitás elfogadhatatlan és isten büntetését vonja maga után. Bár a szervezet közölte, projektjei során nem végez hittérítő tevékenységet, motivációjaként mégis azt jelöli meg, hogy láthatóvá akarja tenni Isten szeretetét.
A baj az, hogy Ugandában senki élete nincsen biztonságban, akiről azt gondolja valaki, homoszexuális, vagy aki esetleg úgy gondolja, nem kéne üldözni senkit szexualitása miatt, és ebben vastagon benne van számos tengerentúli vallási csoport keze. Az ugandai parlament azon vitázik, hogy a homoszexualitást halállal vagy „csak” tényleges életfogytiglani börtönnel büntesse, és bár ez elsősorban az újprotestáns fundamentalistákat dicséri, XVI. Benedek pápa nemrég sokak felháborodására megdicsérte Rebecca Kadaga asszonyt, a homoszexuálisok üldözésében élén járó ugandai parlamenti elnököt.
Kanadában közben kiderült, hogy a kereszténydemokrata miniszterelnök alatt elsősorban a vallási kötődésű civil szervezetek finanszírozása nőt: öt év alatt, 2005 és 2010 között 42%-kal, míg a valláshoz nem köthető szervezetek támogatása ugyanebben az időszakban 5%-kal emelkedett.

http://www.cbc.ca/news/politics/story/2013/02/10/pol-cp-anti-gay-religious-group-gets-funding-from-ottawa-to-work-in-africa.html via http://www.richarddawkins.net/news_articles/2013/2/11/funding-stopped-for-anti-gay-religious-group-pending-investigation#

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr345099840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása