Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Közpénzmentes körmenet

2013. március 02. - szekularisfigyelo

A hétévente megszervezett nagy limoges-i körmenet legutóbb, 2009-ben hetvenezernyi euró állami támogatást kapott, amivel az adományozó megsértették az állam és egyház szétválasztásáról szóló 1905-ben hozott törvényt. 21 helyi szekuláris és szabadgondolkodó személy panaszt emelt a támogatás miatt, és a közigazgatási bíróság ennek helyt is adott. A bepanaszolt egyházi szervezetek visszafizették ugyan a pénzt, de fellebbeztek, majd a sikertelen fellebbezést követően ismét feljebb vitték az ügyet. A kérdés végére most került pont: az illetékes bíróság megállapította, hogy az elsőfokú bíróság nem hibázott, a kérdéses rendezvény vallási rendezvény, amelynek finanszírozását az 1905-ös törvény tiltja, és hogy ez a törvény, illetve az állami támogatás tilalma nem sérti a vallásgyakorláshoz való jogot.

http://www.fnlp.fr/spip.php?article847 via www.hpd.de

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr625099940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása