Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Az élet Bangladesben

2013. március 10. - szekularisfigyelo

Letartóztatott a bangladesi rendőrség öt fiatalembert, akit Ahmed Rajib Haidar ateista blogger meggyilkolásával vádolnak. A rendőrség szerint mindannyian bevallották a gyilkosságban való közreműködést. Hárman megbánást nem mutattak, oknak azt adták meg, hogy „vallási kötelességük volt megölni" a bloggert. Faisal bin Nayeem, más nevén Dwip, Maksudul Hassan Anik, Ehsan Reza Rumman és Naim Sikder Irad mérnökhallgató, az ötödik, Nafis Imtiaz közgazdásznak tanul. Módszeresen láttak neki a feladatnak: vezetőjük tanácsára kiválasztottak egy bloggert, kinyomozták személyét, lakhelyét, mozgását, és alaposan megtervezték a gyilkosságot. A tervezett napon ugyan a facebookról kiderült, megváltozott az áldozat programja, úgyhogy ők is gyorsan felkerekedtek és a hazatérő áldozatot a szomszédos grundon krikettezve (a brit gyarmatosítás hagyatéka a krikett népszerűsége Indiában és Bangladesben) várták meg. Igaz, mérsékelten elegánsra sikerült a gyilkosság maga, mert elsőre nem sikerült lefejezni a machétével.
Hír érkezett egy harmadik, az iszlamista párt és annak diákszárnyának viselt dolgait bíráló bangladesi blogger leszúrásáról is, a 28 éves Saniur Rahman, fején és lábán szúrták meg, de szerencsére nincs életveszélyben.

http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2013/03/no-thinking-involved/
http://freethoughtblogs.com/butterfliesandwheels/2013/03/another-blogger-attacked-in-bangladesh/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr245126278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása