Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Leizzadt a Vatikán

2013. március 18. - szekularisfigyelo

A magyar neten is olvashattatok arról, hogy a Vatikán feltehetően kissé leizzadt, amikor épp a pápaválasztással egy időben kiderült, 2008-ban 21 millió eurót (6,3 milliárd forintot) költöttek egy tizenkét szobás ingatlanra, amelyben most az egyik pápaválasztó érsek, bizonyos Ivan Diaz lakik, aki a Népek Evangelizációjának Kongergációját vezeti. Ugyanabban az épületben található Európa legnagyobb, Europa Multiclub nevű melegszanuája, amelynek bejárata pár méterrel a lakások bejárata mellett található. A homoszexualitás ellen hangosan kikelő indiai Diaz tizenkét szobás lakásán kívül az egyház 18 további lakást birtokol az épületben, és mindegyikre adómentességet szereztek Silvio Berlusconi korábbi államfő intézkedéseinek köszönhetően.

Közben az ingatlanberuházás összegének harmadát, 7,7 millió eurónyi kártérítést fizetett a Los Angeles-i katolikus egyház 4 személynek, aki egy utóbb elítélt pap bántalmazott. A peren kívüli megállapodáshoz a hírek szerint Roger Mahony még a pápaválasztó ülés előtt adta beleegyezését – ő már 1986 óta tudott a bűncselekményekről (a pap harminc éven át 23 gyereket bántalmazott szexuálisan), és sokmindent megtett ennek eltussolására, amint ez a Los Angeles Times által publikált iratok bizonyítják – az áldozatok ügyvédje szerint a dokumentumok közzététele nagyban segítette a megállapodás létrejöttét.

http://webbulvar.hu/tart/cikk/d/0/165606/1/bulvar/Ekozben_a_Vatikanban_melegszauna_folott_vettek_lakasokat_a_papok
http://freethinker.co.uk/2013/03/12/red-faces-at-the-vatican-over-purchase-of-an-apartment-block-over-a-huge-gay-sauna/
http://velvet.hu/sztori/2013/03/13/melegszaunas_hazban_lakik_egy_csomo_pap/
http://www.sueddeutsche.de/panorama/konklave-im-vatikan-geistliche-teilen-sich-palazzo-mit-schwulensauna-1.1622364
http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2013-03/kirche-missbrauch-entschaedigung-los-angeles

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr895139498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása