Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Másfajta eskü és másfajta együttműködés

2013. március 19. - szekularisfigyelo

Kiakasztotta az amerikai titkosszolgálat, a CIA új főnöke a konzervatív amerikaiakat. Esküjét ugyanis nem a Bibliára mondta Joe Biden alelnök előtt, hanem az amerikai alkotmány egy régi példányára. Súlyosbítja bűnét, hogy annyira régi példányt választott, hogy abban még nincsenek benne a mai alkotmány részét képező alkotmánykiegészítések: a George Washington által megjegyzésekkel kiegészített tervezett szöveget választotta.
Közben csendben azonban sokkal jelentősebb dolog történt: új vezetőt kapott az az elnöki hivatal, amelyet 2001-ben Geroge W. Bush hozott létre az egyházi kapcsolatok ápolására. Ezúttal a korábbiakkal szemben nem lelkész, hanem jogász, Melissa Rogers fogja gondozni az egyházi kapcsolatokat. Rogers jogászként az állam és az egyházak közötti kapcsolatokra specializálódott, és tanácsadóként korábban is dolgozott a hivatalnak, amely létrehozása óta problematikus, hiszen létével közel áll ahhoz, hogy megsértse állam és egyház szétválasztásának elvét. Rogers feladata ennek az elvnek a tiszteletben tartatása akkor, amikor vallási szervezetek közpénzeket kapnak közfeladatok ellátására. Rogers ellenzi például, hogy a vallási szervezetek jelenleg vallási szempontokat alkalmazhatnak új munkatársak felvételekor akkor is, amikor az adott programot állami pénzekből finanszírozzák. Szerinte ezt a Bush elnökségének idejéből származó gyakorlatot felül kell vizsgálni – az állam pénzekből finanszírozott állásokhoz diszkriminációmentes hozzáférést kell biztosítani.

http://www.richarddawkins.net/news_articles/2013/3/13/what-no-bible-conservatives-angered-that-brennan-took-oath-on-constitution#

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr975139538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása