Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szabadgondolkodó diákszervezet

2013. április 03. - szekularisfigyelo

A bázeli egyetemi szabadgondolkodó diákegyesületet mutatja be az egyik legfontosabb német nyelvű napilap, az NZZ felsőoktatási melléklete. Az egy éve alapított „frei denken uni basel" tagjai szerdánként találkoznak, hogy tudományos, filozófiai és társadalmi kérdésekről hallgassanak előadásokat és vitázzanak, és az esteknek szép sikerük lett. Van, amikor szűkebb körben egy-egy TED-videót néznek meg és beszélgetnek róla, de amikor a német ateista buszkampány szóvivőjeként ismertté vált Philip Möllert hívták meg, százan jöttek el. A 600 tagot számláló egyesület értékei a szabad, kritikus gondolkodás és a humanista, az emberi jogokra alapuló etika, és céljuk, hogy terepet biztosítsanak ahhoz, hogy az élet kérdéseiről tudományos szakterületeken átívelő módon beszélgessenek. Széles a kapcsolatrendszerük, együttműködnek a Giordano Bruno Alapítvány svájci szekciójával és a még a 19. században alapított Szabadgondolkodók Egyesülésével (Freidenker-Vereinigung), és szociális téren is aktívak, épp létrehozzák a civil szervezetek hatékonyságát vizsgáló Giving What We Can elnevezésű, a szegénység ellen küzdő szervezet helyi kirendeltségét.

http://campus.nzz.ch/politik/frei-denken-heisst-rational-denken

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr695184019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása