Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Halálos fenyegetések

2013. május 13. - szekularisfigyelo

Franciaországot felvilágosult országnak gondoljuk, és talán épp az bizonyítja ezt az állítást, hogy számos vallási közösség, élükön a katolikus egyház nagy lendülettel fogtak bele az azonos neműek házasságát lehetővé tévő törvénytervezet elleni tiltakozásba. A tömegtüntetések mellett az amúgy vesztes harcban kissé durvább eszközökhöz is folyamodtak: több képviselőt megfenyegettek, és a nemzetgyűlés elnöke lőporral megtöltött borítékot kapott ezzel az üzenettel: „Háborút akartatok, megkapjátok.” Halálosan megfenyegették egy elzászi falú polgármesterét is, akiről köztudott, hogy homoszexuális, és partnerével házasságot is terveznek.
Pedig természetesen ezentúl sem lesz kötelező azonos neművel házasodni, és az állam egyetlen felekezetet sem kényszerít arra, hogy templomaikban azonos neműeket is adjanak össze.

http://www.spiegel.de/politik/ausland/frankreich-homo-ehe-gegner-schicken-parlamentschef-schiesspulver-brief-a-895809.html
http://www.queer.de/detail.php?article_id=19134

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr15295666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása