Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Gyerekegészség

2013. szeptember 23. - szekularisfigyelo

Jó egészségügyi ellátás mellett minden 1000 megbetegedett gyerekre egy-két-három haláleset jut – kb. ez a kanyaróoltás megtagadásának az ára. Egyelőre a fejlett világban a lakosság nagy része be van oltva és az oltatlanok elsősorban szűkebb közösségekből kerülnek ki, így elsősorban magukat veszélyeztetik (az oltás önmagában, mint közismert, csak kilencvenegynéhány százalékos valószínűséggel véd a fertőzés ellen, a szinte teljes biztonságot az adja, hogy mivel majdnem mindenki be van oltva, nincs kitől megfertőződni). Texasban a tavasszal tört ki a kanyarójárvány egy keresztény lelkész hívei között, mert a lelkész az oltás ellen prédikált. Igaz, amikor látta és megértette, mit művelt, visszakozott és oltásra szólította a híveit.
Hollandia egy ortodox-protestáns vallási közössége május óta küzd egy kanyarójárvánnyal. 1200 ember betegedett meg, közülük 82-ben kórházban kötöttek ki. 1999-ben már volt náluk járvány, ekkor 3000-en betegedtek meg, és 3-an meghaltak.
Európában, de az USA-ban is jellemzően Waldorf-iskolák körül törnek ki a járványok, lévén, hogy alapítójuk, Rudolf Steiner szerint a gyereknek szüksége van átesni néhány kockázatosabb betegségen, mert ez segíti a fejlődését, így az iskolákban alacsonyabb az átoltottság.

A halálozások aránya persze meredeken nő, ha a szülők még csak nem is viszik orvoshoz a gyerekeket – 1991-ben Pennsylvaniában egy 200 fős nem regisztrált egyházi iskolában tört ki egy kanyarójárvány, és 6 gyerek belehalt a betegségbe (volt olyan gyerek, akit bírósági határozattal lehetett csak kórházba juttatni). A Faith Tabernacle Congregation és a First Century Gospel Church (utóbbi 1925-ben vált le az előbbiből) egy gyermekvédelmi civil szervezet szerint két tucat gyereket vesztettek el az elmúlt 40 évben – a szülők egyike a Schaible-házaspár, akiket egyik gyerekük halála után próbára bocsátottak, de a próbára bocsátás feltételeit megsértve egy másik gyereküket halálát is okozták.
Márciusban Brooklynben is kitört egy mini-kanyarójárvány egy zárt oltásellenes zsidó közösségben. 58-an megbetegedtek, egy gyereket és két terhes nőt kórházba vittek (közülük az egyik elvetélt).

De belehalt egy csecsemő is a szülők vallásába: nyolcnaposan rituális körülmetélést végeztek rajta és megállt a légzése. Azonnal korházba vitték ugyan, de már nem tért magához és egy héttel később meghalt. Dél-Afrikában 30, ennél idősebb fiatal férfi halt bele a xhoszák rituális körülmetélési ceremóniáiba. További 300 fiatalembert kórházban kezelnek.

http://www.nytimes.com/1991/02/16/us/measles-and-faith-combine-in-5-deaths-in-philadelphia.html?pagewanted=all&src=pm
http://www.richarddawkins.net/news_articles/2013/5/25/faith-healing-churches-linked-to-2-dozen-child-deaths#
http://www.nbcphiladelphia.com/news/local/Faith-Healing-Churches-Linked-to-Two-Dozen-Child-Deaths-208745201.html
http://freethinker.co.uk/2013/05/26/faith-healing-couple-who-lost-their-second-son-are-charged-with-third-degree-murder/
http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324251504578578054234429308.html
http://www.timesofisrael.com/boy-who-lost-consciousness-after-circumcision-dies/
http://brightsblog.wordpress.com/2013/07/24/baby-who-lost-consciousness-after-circumcision-dies/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr945527220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása