Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kettős mérce Malajziában

2013. október 02. - szekularisfigyelo

Malajziában lecsuktak két bloggert, Alvin Tant és Vivian Lee-t, mert a Facebookon közzétettek egy fotót, amin disznóhúst esznek, azzal a kommentárral, hogy „finom”, és egy a rituálisan tiszta ételeket jelölő „halal”-pecséttel ellátva. Abdul Rahman Dahlan miniszter nemcsak ezt helyeselte, hanem egyben azt is, hogy januárban egy iszlamista vezető bibliák égetésére szólított fel, mert ezek az „Allah” szót tartalmazzák – amelyet az ottani keresztények is használnak saját istenükre, mégpedig egy néhány évvel ezelőtti bírósági ítélet értelmében jogszerűen. A kormánypárt egyébként a bibliaégetőt képviselőjelöltjévé fogadta egy májusi időközi választáson (vesztett). Az ellenzék rámutatott arra, hogy a kormánypárt kettős mércét alkalmaz, ha vallási érzések megsértéséről van szó: az iszlámot lelkesen védi, a többi vallás védelmével viszont nem törődik.

http://religion.orf.at/stories/2593823/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr615542806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása