Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

31 ezren tudják, amire Iványi Gábor képtelen

2013. október 06. - szekularisfigyelo

Úgy nagyjából minden magyar facebookozóhoz eljuthatott az a felhívás, amelyben Iványi Gábor lelkész az egyházát támogató nyilatkozat aláírására buzdított szeptember végéig annak érdekében, hogy felekezete visszaszerezze az egyházi státuszt. A felhívás azonban azzal érvelt, hogy Iványit nem az egyházi kiváltságok érdeklik, hanem az általa végzett szociális tevékenységhez van szüksége az egyházi státuszra. Az üzenet lelkes továbbítói ezt nyilván el is hitték neki (amihez nyilván hozzájárul, hogy az ő szervezete speciel valóban szokott elesettekkel is foglalkozni), mi azonban arra emlékeztetnénk, hogy miközben Iványi Gábor-féle metodista egyház ezek szerint képtelen egyházi státusz nélkül a társadalom számára hasznos tevékenységet végezni, 31 ezer civil szervezet képes erre.

Az akció persze mellesleg akaratlanul is arra mutat rá, amit a blog olvasói már rég tudnak: az állam a közhasznú feladatok kiszervezése és finanszírozása során előnyben részesíti az egyházakat és ezzel sérti az állam vallási semlegességének elvét (és a szolgáltatásokat igénybevevők vallásszabadságát).

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr385550755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása