Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Hirdetni nehéz...

2013. október 23. - szekularisfigyelo

Hirdetni nehéz dolog, és nemcsak pénzkérdés. Az Amerikai Ateisták jövő tavasszal a mormonok "fővárosában", Salt Lake Cityben tartják 40. kongresszusukat, és órásplakáton szerették volna hirdetni a városban élőknek a konferenciát. A korai jelentkezésért járó akciós részvételi árról azonban a dolgok állása szerint nem fognak tudomást szerezni a helyiek, mert a város különböző plakátcégei mind elutasították a plakátterveket.
Az első verzió a mormon egyház egy kampányára hajazott (l. a lenti képet), de a többin már nem szerepelt a mormon szó – egy családot ábrázolt, nyilakkal, és azzal a magyarázattal, hogy „ateista”. De még így is túlságosan „kontroverz”-nek találták a plakátcégek a hirdetést (amelynek mormon verzióját ktiették), amelyek hangsúlyozták, hogy ők ugyan szeretik a szólásszabadságot, de a helyi közösséghez is alkalmazkodniuk kell.
A városban erős a mormon egyház befolyása, de nyilván korántsem mindenki mormon, az ateisták pedig az ő kedvükért választották a helyszínt.

http://www.sltrib.com/sltrib/news/57007310-78/atheists-convention-mormon-billboard.html.csp via http://www.richarddawkins.net/news_articles/2013/10/17/atheist-group-says-utah-billboard-companies-fear-mormon-church#

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr655588672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása