Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kis csoda Jemenben

2013. december 05. - szekularisfigyelo

Sikerült – legalább egyelőre – megakadályozni egy gyermekházasságot Jemenben. Mégpedig rendőri segédlettel. Az emberi jogokért felelős minisztérium helyi kirendeltségének a munkatársa szerzett tudomást a tervezett esküvőről, és sikerült meggyőzni a helyi rendőrséget, hogy beszéljenek az apával, aki végül lemondott kislánya kiházasításáról. Persze kérdéses, az özvegy apa meddig tartja magát ehhez, ugyanis a minisztérium erőfeszítései ellenére nem sikerült törvényen kívül helyezni a gyermekházasságokat, mert a vallási vezetők szerint Mohamed próféta feleségül vett egy hatéves gyereket, akivel három évvel később szexelt is, és amit Mohamednek szabad volt, azt bűn lenne betiltani. 

http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-24870526 via http://www.richarddawkins.net

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr605676234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása