Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kéretlen szentség

2013. december 08. - szekularisfigyelo

Igazat adott a lengyel legfelsőbb bíróság egy ateistának, aki feljelentette az őt kezelő kórházat, mert míg kómában feküdt, a kórházi lelkész ráadta az utolsó kenetet anélkül, hogy próbálták volna kideríteni, egyáltalán hívő-e. Általános gyakorlat, hogy a dolgozók a hozzátartozók megkérdezése nélkül hívják az eszméletlen beteghez a kórházi lelkészt. Ezzel a gyakorlattal a kórház a legfelső bíróság szerint vétett a beteg lelkiismereti szabadsága ellen, aki csak hónapokkal később, a kórházi zárójelentésből értesült arról, hogy vallási kezelésnek is alávetették.
Az iránymutató döntést követően most az alacsonyabb fokú bíróságnak kell eldöntenie, hogy kártérítés is jár-e az akaratlanul megszentségelt volt betegnek.

http://religion.orf.at/stories/2617497/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr875676231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása