Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Letartóztatott főrabbi

2013. december 11. - szekularisfigyelo

Letartóztatták az askenázi zsidók volt izraeli főrabbiját, Yona Metzger, aki a nyáron néhány hónappal megbízásának lejárta előtt lemondott. A főrabbit bűncselekmények sorával vádolják, beleértve a csalást, korrupciót, pénzmosást, az igazságszolgáltatás akadályozását és tanúk megfélemlítését. A rabbi a vád szerint sékelmilliókat (egy sékel 20 eurócent) térített saját zsebbe, részben úgy, hogy vallási jótékonysági szervezeteknek adományaiból csípett le magának. Ezen felül azzal vádolják, hogy kenőpénzeket fogadott el az általa főrabbi minőségében meghozott döntések során. A vizsgálatok nyáron kaptak nyilvánosságot, amikro háziőrizetet rendeltek el az akkor még főrabbiként működő Metzger ellen.

http://www.timesofisrael.com/former-chief-rabbi-arrested-for-allegedly-stealing-millions/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr705676315

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása