Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Iráni oligarcha

2013. december 12. - szekularisfigyelo

Hónapokig kutatták az újságírók az iráni Setad vagyonát, és végül arra jutottak, hogy az kb. 71 milliárd euróra (kb. 2000 milliárd forintra) tehető. A Setad az iráni gazdaság szinte minden ágazatában birtokol részvényeket, az olajipartól a kommunikáción át az anti-bébi tablettát gyártó gyógyszergyárig, de a jövedelem fele a földbirtokokból származik. A vádak szerint nem egészen jogszerűen jutott a Setad a vagyonához: egy része vallási kisebbségek, üzletemberek vagy külföldre költözött irániak vagyonának az elkobzásából származik, vagy elbirtoklás címén jegyezteti be magát tulajdonosnak.
A Setadot 1979-ben alapították eredetileg két évre az elhagyott földek, telkek kezelésére, a háborús veteránok és a szegények javára, de a szervezet azóta is él és virul, és bár van jótékonysági részlege, átláthatatlan annak gazdálkodása, és méretének, befolyásának köszönhetően gyakorlatilag támadhatatlan, vezetője pedig igencsak befolyásos ember.
Ja: alapítani Ruhollah Khomeini ajatollah alapította, és nagyra utóda, Ali Khamenei növesztette úgy igazából. 

http://www.krone.at/Welt/Gewaltiges_Firmenimperium_herrscht_ueber_den_Iran-Ayatollah_als_Chef-Story-382515

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr525676334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása