Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Malala könyve

2013. december 12. - szekularisfigyelo

Betiltották a 16-éves gyermekjogi aktivista, Malala Yuszufzaj önéletrajzi könyvét hazájában, Pakisztánban. Magániskoláiban. A 40 ezer privát iskolát tömörítő All Pakistan Private Schools Management Association elnöke Adeeb Javedani arra utasította az iskolákat, ne szerezzék be a  könyvet könyvtáraik számára, és ne is beszéljenek róla. Tette ezt annak ellenére, hogy Malala szerinte is példa, de azt kifogásolta, hogy a könyvben Mohamed próféta neve a „béke poraira” állandó jelző nélkül szerepel, és hogy nem szidja Salman Rushdie Sátáni versek című könyvét, amelyről Malala a Christina Lamb brit újságíróval írt könyvében azt jegyzi meg, apja sértésnek vette a Sátáni verseket, de ennek ellenére kiállt a szólásszabadság mellett. Az sem tetszett, hogy Malala szerint a kétmilliós Ahmadi felekezet tagjai muszlimnak tekintik magukat, vagy hogy azt írja a keresztények kapcsán, hogy Pakisztánban „sajnos sokszor támadják őket”.

http://www.n24.de/n24/Nachrichten/Politik/d/3814350/schulen-in-pakistan-verbieten-malalas-buch.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr545676325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása