Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Laicista ünnep

2014. január 16. - szekularisfigyelo

Spanyolország szocialista pártja, a PSOE azzal ünnepelte a spanyol alkotmány 35. évfordulóját, hogy a vatikáni szerződés felmondását és egy a vallásszabadságot külön is garantáló törvény megalkotását követeli. Vallási jelképek használatára ne kerüljön sor állami szervezésű eseményeken, pl. eskütételeken, illetve állami temetéseken. Soraya Rodriguez frakcióelnök sajnálkozását fejezte ki, hogy kormányzásuk alatt ezekre a lépésekre nem került sor, de ez nem jelenti azt, hogy egy esetleges következő kormányzásnál ne tegyék ezt meg. A konzervatív többségű parlamentben az előterjesztésnek kevés esélye van, és a kormánypárt egy hasonló tartalmú kezdeményezést már a tavasszal is leszavazott. A szocialisták azzal érvelnek a vatikáni szerződés eltörlése mellett, hogy az még az alkotmány előtti időkből származik, annak ellenére, hogy formálisan csak néhány nappal az új alkotmány hatályba lépését követően ratifikálta a parlament. Azzal is vádolják a kormányt, hogy különböző lépésekkel megzavarják a vallási egyensúlyt a szekularizálódó, de így is katolikus országban, például az iskolai hitoktatás vitatott felértékelésével az új oktatási törvényben.

http://www.neues-deutschland.de/artikel/917249.spaniens-sozialisten-laizistisch.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr215755367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása