Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tökös érsekújváriak

2014. február 05. - szekularisfigyelo

A magyar kormány másfél milliárd forintos alapot hozott létre civil szervezeteknek a holocaust-emlékévvel kapcsolatos tevékenységeinek támogatására. Az érsekújvári zsidó közösség azonban nem kér belőle: visszautasították az 1,5 millió forintos támogatást, tiltakozásul az ellen, hogy a magyarországi kormány átírja a történelmet. Elfogadhatatlannak tartják, hogy a halottakat nem sajátjának tekinti a kormány, ahogyan a felelősség áthárítását is. Az utolsó csepp a pohárban Szakály Sándornak, a kormány által a magyar történelem nemzettudat-erősítő bemutatása érdekében létrehozott „Veritas Történetkutató Intézet” vezetőjének azon nyilatkozata, miszerint egyszerű idegenrendészeti eljárás volt a korábban Magyarországra menekült zsidók deportálása 1941-es deportálása Kamenyec-Podolszkba, miután Németország megtámadta a Szovjetuniót.

A magyarországi zsidók egyik egyháza, a MAZSIHISZ a napokban dönt arról, a Szabadságtérre tervezett sasos-gábrieles szoborra való tekintettel bojkottálja-e a holocaust-emlékévet, vagy mégis résztvesz.

Az érsekújvári zsidó közösség nyílt levele itt olvasható: http://nol.hu/kulfold/az_ersekujvari_hitkozseg_nem_ker_orbanek_masfelmilliojabol
http://ujszo.com/online/regio/2014/01/30/az-ersekujvari-zsidok-visszakuldtek-orban-penzet

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr745799208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása