Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Oktatáspolitika

2010. június 11. - szekularisfigyelo

A héten kinevezték a minden korábbinál nagyobb számú államtitkárt, köztük az oktatásit is, a KDNP-s Hoffmann Rózsát, akiről eddig is tudni lehetett, hogy a poszt várományosa. Elképzeléseiről már több helyen is írtak, legfőbb ellensége a kompetenciaalapú oktatás, amelyet műveltségalapúval szeretne helyettesíteni úgy, hogy a tanároknak a leadandó anyag 90%-át előírja, és tantárgyanként legfeljebb három könyvből lehetne választani. (A műveltségalapú és a kompetencia alapú oktatás némi leegyszerűsítéssel abban különbözik egymástól, hogy a műveltségalapú konkrét műveltségtartalmak ismeretét [aka tárgyi tudás] követeli meg, míg a kompetencialapúnak az a célja, hogy a diákok a megszerzett tudást és készségeket alkalmazni is tudják. Azaz ha egy tök ismeretlen szöveget dugnak az orruk alá, azzal is tudjanak mit kezdeni. A papírrepülő-hajtogatáson túlmenően.)
A Népszava szerint azonban hitügyekben is vannak tervei: Hoffmann helyteleníti az iskola világnézeti semlegességét és ennek helyébe a keresztény értékrendet helyezné, hittanostul (talán Mark Twain mondott olyasmit, hogy a legbiztosabb út az ateizmushoz a Biblia figyelmes végigolvasása ától cettig), a tanároktól pedig elvárná, hogy vallási meggyőződésüket nyilvánossá tegyék. Más kérdés, hogy van, aki szerint Hoffmann alig burkolt rasszizmusa keresztényellenes. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr292072369
süti beállítások módosítása