Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tiltakozók

2010. szeptember 16. - szekularisfigyelo

Több mint ötven brit tudós, író és politikus, köztük Ken Follett és Terry Pratchett írók nyílt levélben tiltakozott az ellen, hogy XVI. Benedek pápát azzal tiszteli meg a brit kormány, hogy állami vendégként fogadja őt. Nem csupán az ellen tiltakoznak, hogy a pápa nagyrészt államköltségen látogat a szigetországba, hanem az ellen, hogy államfőnek kijáró fogadtatásban részesít a brit kormány egy olyan vallási vezetőt, aki arra törekszik, hogy vallási tanait másokra erőltesse, sőt, beleavatkozni próbál az egyenlő bánásmódot szavatoló brit törvényekbe olyan módszerekkel, amelyek ellenkeznek a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság elveivel. 
- Tudniillik a katolikus egyház még a tavasszal felmentésért lobbizott az egyenlő bánásmód alól, mondván, ne kötelezzék őket arra, hogy állami pénzből fenntartott szociális szolgáltatásaiknál a homoszexuálisokkal szemben is érvényesítsék az egyenlő bánásmód elvét. 

www.humanism.org.uk/news/view/645

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr42302003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása