Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Üres fogadalmak

2008. december 30. - szekularisfigyelo

Többé-kevésbé közismert, hogy az USA egyes elnökileg támogatott szubkultúráiban dívik a tinik vallási alapú önmegtartóztatásra nevelése, szexuális felvilágosítás címen, időnként mindenféle rémhírekkel tarkítva. Ennek egyik segédeszközeként ünnepségeket szerveznek, amelyeken a tinik szüzességet fogadnak a házasságig, persze elsősorban lányoknak szerveznek ilyesmit, akik apjuknak teszik a fogadalmat (na, ezen is el lehetne meditálni egy sort). 
A tinik nemi életével kapcsolatos adatokat elemezve megállípították, amit amúgyis sejteni lehetett, nevezetesen azt, hogy ezek a fogadalmak nem sokat érnek: a fogadalmat tett fiatalok ugyanakkor kezdik nemi életüket, mint a többiek, és lényegében ugyanannyi partnert gyűjtenek be. Lehet persze kárörvendeni (kellett is jobbnak képzelniük magukat), de baj is van: mindezt kissé felelőtlenebbül teszik, ugyanis ritkábban használnak óvszert és kevésbé valószínű, hogy foglalkoznának a fogamzásgátlással.
http://health.usnews.com/articles/health/healthday/2008/12/29/many-teens-dont-keep-virginity-pledges.html

Ami a szüzesség technikai részét illeti, most már van megoldás a sebészeten túl is, ha valaki szüzességmániás férjet akar fogni: már kapható műhártya, igazi művérrel. http://www.thefrisky.com/post/246-im-bringing-my-virginity-back/ (via www.feministing.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr9849334
süti beállítások módosítása