Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ateista buszok Svájcban és Németországban

2009. március 13. - szekularisfigyelo

A százéves fennállás alkalmából szervezett tavalyi reklámkampány után a Svájci Szabadgondolkodók Szövetsége az idén az egyre nemzetközibbé váló buszkampányhoz csatlakoznak. Elsősorban az ösztönzi őket, hogy megunták az évi 250000 svájc frankos (azaz 50 millió forintos) büdzsével reklámokat vásárló Agentur C Jézus-plakátjait (amelyek még a választások hajrájában is dominálták a városképet). A kampányt paypal-on is lehet támogatni. 
http://geniess-das-leben.ch/

Békeszerető luzerni keresztények egy csoportja azonnal közölte a helyi közlekedési vállalattal, hogy fel fogják gyújtani a "Valószínűleg nincs Isten - ne aggódj és élvezd az életed!" feliratú buszokat. A vállalat ugyan feljelentést tett, ám úgy döntött, nem vállalja a plakátok közzétételét. 

Németország néhány városában a Brights indítanak "agnosztikus" buszokat; a tervek szerint első körben Berlinben, valamint két katolikus városban, Kölnben és Münchenben hirdetnek, de csatlakoztak a regensburgiak is. A Spiegel is írt róluk: http://www.spiegel.de/wissenschaft/natur/0,1518,612635,00.html.

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr701000500
süti beállítások módosítása