Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A brazil kislány és a "Szeretet az igazságban"

2009. július 25. - szekularisfigyelo

A Hittani Kongregációnak a L'Osservatore Romanoban megjelent cikke után az egyesült államokbeli katolikus püspököket külön is arra emlékeztették, a papok nem engedhetik, hogy az abortuszt az érintettek hatáskörébe utaló katolikus "pro-choice" politikusok áldozzanak.
Antonio Canizares Llovera érsek, a liturgiáért (miserendért) felelős vatikáni vezető egy interjúban elmagyarázta, mint mindenkor, itt is a "Caritas in veritate" (Szeretet az igazságban) elvet kell alkalmazni, amely egyben XVI. Benedek pápa legújabb nyilvános körlevelének címe is. Ez az elv, amint a hivatalvezető kifejtette, azt jelenti, hogy az egyház bizonyos tanításait el nem fogadó hívőket hozzá kell segíteni az igazság elfogadásához. Ami az áldozást illeti, szent Pál szerint az, aki kellően fel nem készült állapotban járul az oltár elé áldozni, elkárhozik. Így az, aki annak ellenére akar áldozni, hogy nem fogadja el az igazságot, veszélyezteti lelki üdvösségét. Az áldozás megtagadása az illető lelkének megmentése érdekében történik és azt a célt szolgálja, hogy az illető az igazságnak megfelelően cselekedjen (hozzátehetjük, hogy ugyanez érvényes a pákapcsolatban élő elváltakra is, akik szintén nem áldozhatnak - persze csak, ha az előző házasság egyházi volt). 

Ha ez a gondolatmenet valakit az inkvizícióéra emlékeztetné, ez bizonyára csupán véletlen egybeesés. Vagy mégsem, hiszen ők is csak jót akartak. Még jó, hogy egyelőre csak a saját híveiket akarják megmenteni, és csak szeretetmegvonással - és szerencsére az Újszövetség még elfelejtette halállal bűntetni a hit elhagyását (a Korán már nem). 

http://www.lifesitenews.com/ldn/2009/jul/09072304.html via www.secularism.org.uk
http://szekularisfigyelo.blog.hu/2009/07/24/a_brazil_kislany_ugyenek_utorengesei

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr251268497
süti beállítások módosítása