Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Összekaptak a katolikusok Ted Kennedy temetésén

2009. szeptember 06. - szekularisfigyelo

Két táborra szakadtak az amerikai katolikusok Ted Kennedy szenátor temetése miatt. Az ügy persze megint a nők önrendelkezéséről szólt.
Az elmúlt harminc évben ugyanis Ted Kennedy katolikus létére is támogatta, hogy a nők maguk döntsenek az abortuszról. Ez olyannyira központi kérdés, hogy a Vatikán még Kennedy nekrológjában (az ember azt gondolná, halottról legalább a nekrológban vagy jót, vagy semmit) is bírálta álláspontjáért. Kennedyt most nagy szertartással temették, a katolikusok abortuszellenes tábora pedig felháborodását fejezte ki, hogy Kennedyt két érsek búcsúztatta, azt üzenve, hogy az egyház tanításait tagadva, másokat félrevezetve és ártatlanok életét nem kímélve is lehet valaki jó katolikus. Az egyik tiltakozó, egy abortuszellenes szervezetnek a még II. János Pál pápa által kinevezett elnökasszonya kiemelte, micsoda szentségtörés, hogy Barack Obama elnök, akinek már a katolikus Notre Dame Egyetemre történt meghívása is felháborító volt, a temetesen részt vett és egy bazilikában, mellette Krisztus jelenvaló testével a tabernákulumban, búcsúztatót mondott. 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr961361757
süti beállítások módosítása