Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Jefferson helyett Kálvin

2010. március 18. - szekularisfigyelo

Heves viták után a texasi iskolaszék úgy döntött, eltávolítja a tantervekből az USA egyik alapító atyját, Thomas Jeffersont és helyette Kálvin Jánossal egészíti ki a tankönyveket. Jefferson annak idején nagy hangsúlyt fektetett az állam világnézeti semlegességére, hogy elejét vegye a vallási vitáknak. Ha a többségében konzervatív beállítódású iskolaszék javaslatai elfogadásra kerülnek, a diákok arról sem fognak tanulni, hogy az állam nem helyezheti egyik vallást sem a többi fölé. Ehelyett Kálvin tanairól lesz szó, aki az embereket szigorúan szétosztotta eleve kiválasztottakra és kárhozatra ítéltekre. 
Emellett a mostaninál nagyobb hangsúlyt kapnak a tantervekben Ronald Reagan színészből lett elnök, valamint a nemzeti lőfegyver egylet - hangsúlyozzák azt a jogot, hogy minden amerikai joga fegyvert viselni. 
Mindennek azért van jelentősége, mert Texas a második legnépesebb állam, tehát a második legnagyobb tankönyvpiac, és mint ilyen a texasi tantervek befolyásolják az országosan terjesztett tankönyvek tartalmát. 
 

http://www.welt.de/die-welt/politik/article6776621/Jesus-statt-Jefferson.html
via www.hpd.de

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr411845792
süti beállítások módosítása