Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Dulakodás Uppsalában

2010. május 12. - szekularisfigyelo

Dulakodás kerekedett az Uppsalai Egyetemen Lars Vilks előadásán, aki arról híres, hogy közzétett egy Pegazus-szerű rajzot, amelyen Mohamed feje kutyatestre helyezve szerepel. Természetesen ő is megkapta az ilyenkor már-már kötelező halálfenyegetéseket. 
Az egyetemen Vilks a művészetről és a szólásszabadságról beszélt, és állítólag akkor tört ki a botrány, amikor előadásában illusztrációként a szintén halálos fenyegetéseket kapott Sooreh Hera fotóiból vagy Allah ho Gaybar című videójából, amely homoszexuális jelenetekben Mohamedet idéző maszkokat használ.
A dulakodásról videó is van, amely azonban épp az előzményeket nem mutatja.    


Hogy a (szerintem nem különösebben jó, ám) halálos fenyegetést érő karikatúra sem maradjon ki:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://freethinker.co.uk/2010/05/12/vilks-free-speech-lecture-ends-in-chaos/

 

 

 

 

 

 

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr681997997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása