Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Szólásszabadság, kivéve tanácstagoknak

2010. július 24. - szekularisfigyelo

Egy walesi város tanácstagja szabadnapján épp Londonban kajtatott jegygyűrű után, amikor észrevette a Szcientológia Egyház Nagy-Britanniában egyházként el nem ismert centrumát, és gyorsan írt hozzá egy bejegyzést a Twitteren: "Nem is tudtam, hogy a szcientológusoknak templomuk van a Tottenham Road Courton. Gyorsan továbbmentem, nehogy rám ragadjon az ostobaságuk." A szcientológusok éber őrei ezt (úgy tűnik, a googlin rákeresve - azaz megint a sámlis néni esete áll fenn) észrevették, és követni kezdték a bejegyzéseit. Majd egy fél évvel később feljelentették őt az illetékes wales-i panasztestületnél. Így most eljárás folyik ellene, amiért megsértette az etikai kódexet. Azonban úgy tűnik, sokan megelégelték a szcientológusok gyakori fenyegetését a törvénnyel. Jack of Kent mindenesetre feltette a #StupidScientology tweeteket, és délre már ezresével hivatkoztak a bejegyzésre. Tanulság: van eszköz a bírósági úton történő elnémítás ellen, hiszen ennyi ember ellen képtelenség eljárást indítani. Másik tanulság: a politikusok, tanácstagok véleménynyilvánítási lehetőségei sokkal szűkebbek, mint a magánembereké.

blog.newhumanist.org.uk/2010/07/welsh-councillor-in-trouble-for-calling.html
jackofkent.blogspot.com/2010/07/meaning-of-stupidscientology.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr512171555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása