Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Linkajánló

2010. július 25. - szekularisfigyelo

"Ha valaki nálunk azt mondja: „vallás”, akkor a vele szemben álló – esetünkben a műsor vezetője – egyfelől azonnal a legmélyebb riadalomba esik, mert úgy érzi, hogy az interjúalanya lát valami transzcendens izét, aminek meglátására ő nem képes, tehát az interjúalanya nála mindenképp magasabban áll, ezért neki feltétlenül laposkúszásba kell átmennie. Másfelől éppen ezért rögtön áhítatba is esik, hogy bebizonyítsa: igenis ő is képes annak a bizonyos transzcendens izének az átélésére, csak persze még sokkal alacsonyabb szinten, ezért még véletlenül sem fordulhat elő, hogy belezavarjon a misztériumba, és rákérdezzen az említett hiányosságokra."

A Galamus cikke: galamus.hu/index.php

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr372174957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása