Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kárérítés alkotmányos jogok helyett

2010. augusztus 17. - szekularisfigyelo

Olaszországban az iskolai órarendbe integráltan működik a katolikus hittan. Az azt nem látogató gyerekeknek elvben erre az időre más, értelmes foglalkozást kellene biztosítani. A valóság (amint az nemegyszer kiderült) másképp néz ki, ezért az olasz szülők időnként a bíróságon kötnek ki. Így történt egy padovai általános iskolás gyerek esetében is, akit alternatív foglalkozás helyett először arra kötelezett az iskola, ülje végig a hittant, majd átültette egy másik osztályterembe. A bíróság most azt állapította meg, hogy kétszeresen is sérültek a gyermek jogai: azzal, hogy hittanon való részvételre kötelezték, és azzal, hogy megakadályozták a tanítási időben való tanulásban. Ezért az intézmények és az oktatási minisztériumnak 1500 euró fájdalomdíjat kell fizetnie. 

www.uaar.it/news/2010/08/04/tribunale-padova-attivare-ora-alternativa-obbligo 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr232222980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása