Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Jogvédők

2010. augusztus 22. - szekularisfigyelo

A vallásszabadság megőrzése érdekében új jogvédő civil szervezet jött létre Ausztriában. "A vallás magánügy" elnevezésű szervezet a szabad vallásgyakorlás és vallás-nem-gyakorlás jogát védi. A vallásgyakorlás helyszíne azonban a magánélet, az állam vallási semlegessége jelenleg nem biztosított, és a felekezetek előjogai - előjogok lévén - hátrányos helyzetbe hozzák a felekezethez nem kötődő lakosokat. A legvisszafogottabb számítások szerint is az osztrák lakosság ötöde nem tartozik felekezethez, így a vallásmentesek a katolikusok után a második legnagyobb csoport képezik. 

www.religion-ist-privatsache.at/index.php
blasphemieblog.wordpress.com/2010/08/20/osterreich-„volksanwaltschaft-der-atheisten/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr922237583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása