Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Milyen igaza van

2010. október 05. - szekularisfigyelo

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a vatikáni-magyar vegyesbizottsági ülést követően azt nyilatkozta, hogy a jövőben "a magyar kormány törvényben kívánja biztosítani, hogy a jövőben ne lehessen diszkriminálni, így ha az egyházi intézmények közfeladatot vállalnak át, akkor az önkormányzatiakkal azonos finanszírozást kaphatnak majd". 
Itt a blogon is többször szó volt már arról, hogy az egyházi intézményeknek (iskoláknak, szociális intézményeknek) a kormányzat eddig is olyan kiegészítést biztosított a rendes normatív támogatáshoz, amit minden más fenntartónak (önkormányzatok, alapítványok) magának kellett kigazdálkodnia. 
Tehát bízzunk abban, hogy Semjén Zsolt tartja a szavát és ezentúl önkormányzati és egyházi intézmények közfeladataik ellátásához a jövőben valóban azonos támogatást kapnak majd. 

nol.hu/belfold/semjen__torvenyi_garancia_az_egyhazi_intezmenyek_diszkriminacioja_ellen 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr492348164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása