Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Új minisztérium

2010. október 14. - szekularisfigyelo

A pápa a héten különminisztériumot hozott létre az elvilágiasodott országok visszahódítására. Az "Ubicumque et semper" kezdetű rendelet által létrehozott "Pápai Tanács az Újraevangelizáció Elősegítésére" elnevezésű új szervezet feladata olyan stratégiák kidolgozása, amelyek révén az elvilágiasodott országokban meg lehet gyökereztetni a Bibliát. Az egyháznak feladata az evangélium hirdetése mindig és mindenütt, és néhány évtized óta régi keresztény országokban is megfigyelhető a hittől való eltávolodás; a gazdasági, technikai és tudományos fejlődés, új életstílusok és új időtöltések eltávolították az embereket a hittől és a vallástól. Aggodalmat kelt a szent iránti érzék elvesztése, amely aláássa az olyan fundamentumokat, mint a teremtő Istenbe vetett hit és a születésről, a halálról és a családi életről való azonos felfogás megkérdőjelezése, ami ellen lépnie kell az egyháznak.

Magyarán gleichschaltolást akar. 

www.welt.de/politik/ausland/article10241182/Papst-will-unglaeubiges-Europa-christianisieren.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr322372984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása