Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Ovi, vízzel

2010. október 25. - szekularisfigyelo

Ravennában felavattak egy új, állami pénzből működő egyesületi óvodát. A megnyitón mindenki jelen volt és felszólalt a polgármester, a két alpolgármester és az óvodát felügyelő iskolaszék vezetése is. Programon felül azonban valahogy a pap is felkerült a színpadra, aki beszédet mondott, imára buzdított és áldást is osztogatott. 
A két alpolgármesterasszony nem akart ugyan ott helyben botrányt csinálni, de utóbb szóvá tették, hogy míg teljesen rendben van, hogy a megnyitóra mindenkit meghívtak, elfogadhatatlan a vallási szertartás, hiszen az óvoda állami és hittől függetlenül mindenki számára nyitott. A város hangosabb keresztény politikusai azonnal nekikestek, mondván, hogy a pap csak Isten védelmét kérte az új létesítményre, és ez amúgy is zsidó-keresztény kultúrájú ország, majd lényegében kifejtették, állam és egyház szétválasztásának elvét nem sérti állam és egyház szét nem választása. A két alpolgármesterrel nem csak az agnosztikusok és ateisták helyi csoportja, hanem az óvoda vezetése is kifejezte szolidaritását [innentől viszont végképp nem értem, a pap hogy került a pódiumra].

www.uaar.it/news/2010/10/22/ravenna-due-assessore-oppongono-alla-benedizione-politici-cattolici-infuriati

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr292399273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása