Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Restitúció orosz módra

2010. november 24. - szekularisfigyelo

Kiürülhetnek az orosz múzeumok egy új törvény értelmében, amely az egyházakat feljogosítja arra, hogy korábbi tulajdonaikat visszaszerezzék. A moszkvai pátriárka hivatala ellenben győzelemként ünnepelte azt a törvényt, amely 11 ezer műtárgyat adna vissza az egyházak kezébe, és egyben az ország legnagyobb földbirtokosaivá avatja őket, tovább növelve annak hatalmát. A törvényt súlyos viták kísérték, és még mindig bírálják, mert pontatlan megfogalmazásaiban előre kódolva vannak a későbbi viták. A törvényhozók a kommunisták kivételével mégis nagy többséggel elfogadták az indítványt, amely még elnöki aláírásra vár. 

www.neues-deutschland.de/artikel/184620.rueckgabe-von-kirchenbesitz-in-russland.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr242466905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása