Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tanácsadás korlátokkal

2010. december 14. - szekularisfigyelo

Nagy-Britanniában viszonylag magas a tiniterhességek aránya. Egy ezek csökkentésére Derbyben létrehozott rendelővel most viszont közölték, hogy nem biztosíthat fogamzásgátlókat. 
Az egészségközpontot állami pénzből építették ugyan, de a telket hozzá a katolikus egyháztól vásárolták meg. Az egyház pedig - amint az most kiderült - egy záradékban kikötötte, hogy a telek használója a jövőben sem nyújthat tanácsadást fogamzásgátlásról, nem is beszélve fogamzásgátló eszközök biztosításáról. Még vitáznak a záradék pontos értelmezéséről: az egészségügyi cég, amely a tinirendelőt működteti, azt állítja, ők csak fogamzásgátlókat nem adhatnak, de tanácsot - vagy például receptet - igen, míg az egyházmegye csak általánosságban ugyan, de úgy nyilatkozott, hogy ilyen esetekben olyan záradékot szoktak alkalmazni, amely a tanácsadást is tiltja. 
 

www.secularism.org.uk/church-stops-health-centre-givin.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr182509222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása