Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Nemkívánatos bérlők

2010. december 21. - szekularisfigyelo

Nagy az isten állatkertje, alacsony a kerítés, és veszélyes állatok is laknak benne. 
Egy izraeli rabbi nemrég arra emlékeztetett, hogy a Tórára tiltja, hogy rendes zsidó arabnak eladja vagy bérbe adja ingatlanát. A szekuláris Izrael fejét fogta és tiltakozik, számos zsidó vallási vezető azonban lelkesen támogatja a tilalmat. A rabbit az ihlette, hogy városában egészségügyi főiskolát alapítottak, amelyen izraeli állampolgárságú arabok is tanulhatnak. A zsidó és arab diákoknak nincs is gondjuk egymással. Az 1400 arab diák zöme ingázik, 120-an laknak kollégiumban, és 70-en albérletben. 
A rabbi kezdeményezése gyümölcsöt is hozott: számos diákot már meg is fenyegettek. A rabbi egyébként ki is fejtette, mitől fél: a szörnyűséges dolog, amit meg kell akadályozni az, hogy az arabok elcsábítsák a zsidó lányokat. 

freethinker.co.uk/2010/12/18/mad-rabbi’s-racist-ruling-turns-israels-holy-city-of-safed-into-a-ticking-bomb/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr322528809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása