Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Késve fizetnek

2011. január 07. - szekularisfigyelo

Egy parlamenti képviselői kérdés nyomán kiderült, hogy az ír katolikus egyház még csak részlegesen adta át az államnak azokat a pénzeket, amelyekből a katolikus intézményekben bántalmazottaknak kártérítést fizetnek majd. A tízéves feltáró munkát összefoglaló, 2009-ben megjelent Ryan jelentést követően vállalt 348 millió euróból az egyház egyelőre 20 millió eurót fizetett ki, és a vonatkozó megállapodásban foglalt egyéb vagyon nem lett átadva. Ráadásul egy 2002-es megállapodás sem teljesült még: ebben a katolikus egyház 128 millió eurót vállalt átadni annak fejében, hogy további kártérítési igények teljesítése alól mentesül, de ebből 26 millió euróval még tartozik.

http://www.secularism.org.uk/church-reneging-on-irish-compens.html

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr92551853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása