Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Halál és remény Bangladesben

2011. február 14. - szekularisfigyelo

Nemrég egy bangladesi falu vallási "bírósága" "paráznaság" miatt testi fenyítésre ítélt egy tizennégy éves lányt. A lányt az unokatestvére megerőszakolta (a vallási bíróság is tudott arról, hogy a lány nem "önként" volt "parázna"), és az ítélet végrehajtása közben összeesett, így szülei kórhába tudták vinni, ahol azonban sérüléseibe belehalt.
Ami némi reményre ad okot (mármint a jövőre nézve), az az, hogy az eset Bangladesben is felháborodást keltett. A helyi vallási bíróságok saría-alapú bíráskodását tavaly betiltották. A hatóságok gyilkossági ügyként kezelik a dolgot, több helyit, köztük egy papot is. Az ügyész kivizsgáltatja a helyi rendőrök szerepét, és kérdőre vonták azt a három orvost is, aki az első boncolást végezték és a holttesten nem találták erőszak nyomát. Arra utasították a vallásügyi minisztériumot, ne adjanak támogatást olyan medreszéknek és dzsámiknak, amelyek fatvákat, azaz vallási ítéleteket tesznek közzé, és újabb információs kampányt akarnak indítani, hogy tudassák a lakossággal, nem a vallási gyülekezetek dolga az ítélkezés, és nincs is joguk ehhez.

index.hu/bulvar/2011/02/09/megeroszakolta_a_rokona_megolte_a_faluja/
www.guardian.co.uk/world/2011/feb/10/bangladesh-whipping-three-doctors-investigated
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr222656908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása