Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Csecsemőkereskedők

2011. február 25. - szekularisfigyelo

Virágzó üzlet volt Spanyolországban az újszülött-kereskedelem Franco diktatúrája idején, írja a Népszabadság. 1960-tól egészen 1980-ig esetek tízezreiben azt közölték a frissen szült anyával, gyereke halva született, hogy aztán hamis születési anyakönyvi kivonatokat állítsanak ki az örökbefogadók nevére. Az újszülöttekkel üzletelők általában papok és apácák voltak, akik évekig látogatták a "szolgáltatás" árát csak részletekben kipengetni képes örökbefogadó szülőket.
Hasonló a börtönökben is történt: a köztársasági nézeteik miatt letartóztatott nők, ha terhesek voltak, arra számíthattak, hogy a börtönszülés után sosem látják viszont gyerekeiket.

A NOL cikke: nol.hu/kulfold/20110224-a_csecsemo_ara__200_ezer_peseta
Az érintetteket az Anadir segíti: anadir.es/
 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr352689116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása