Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Fagyöngy rákra (off)

2011. április 15. - szekularisfigyelo

Cikkírás közben mellesleg megtudtam, hogy az antropozófusok fagyönggyel próbálják a rákot gyógyítani, és Magyarországon is használják a rákterápia kiegészítéseként (ahogyan kaphatók az antropozófus Wala és Weleda termékek is). Az ötlet a homeopátia elvén alapul: a fagyöngy is élősködő, ahogyan a rák is, és a támogatók szerint a fagyöngy lassítja a tumor növekedését és javítja a páciens közérzetét. Belebotlottam egy orvosi cikkbe is, amely szerint számos klinikai vizsgálat készült ugyan a fagyöngy hatásáról, de a módszertanilag komolyan vehetők nem támasztják alá a pozitív hatást. Ellenben vannak mellékhatásai: helyi reakció az injekció helyén, légzési problémák, herpesz, veseelégtelenség, szédülés.

A cikk itt olvasható: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1761165/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr472812323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása