Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kettészakadt Tunézia

2011. április 19. - szekularisfigyelo

Nem elég forradalmat csinálni ahhoz, hogy utána jobb is legyen. Meg is kell egyezni arról, milyen jövőt szeretnénk. A tunéziai társadalom ugyan egységes volt abban, hogy elkergesse elnökét, Ben Alit, abban azonban nem az, milyen államot képzelnek maguknak. Egy amerikai kutatócég reprezentatív felmérést készített arról, világi vagy muszlim államot szeretnének a lakosok. Ebben a kérdésben jelen pillanatban 48-44%-kal vezetnek a vallási állam mellett szólók, igaz, nem minden társadalmi rétegben egyformán: míg a városi lakosság körében 48%-nyian világi államot szeretnének és 43%-nyian vallásit, a vidéki lakosság többsége, 55%-nyian vallási politikára vágynak (37%-uk pedig szekulárist). A különböző korcsoportokat illetően a 18-24 év közöttiek azok, akik – 51%-os arányban (45%-kal ellenében) – a világi állam mellett teszik le voksukat. Rajtuk kívül még egy korcsoportban vannak többségben a szekularisták: az 55-64 év közöttiek, akik akkor voltak tinédzserek, amikor Tunézia elnyerte függetlenségét.

http://epiphenom.fieldofscience.com/2011/04/tunisia-evenly-balanced-between.html

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr302834566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása