Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Négyötöd: szabad meghalni

2011. május 23. - szekularisfigyelo

A zürichi szavazópolgárok a legutóbbi, május 14-i népszavazáson többek között nagyon egyértelműen utasítottak el két vallásközeli kezdeményezést: 85%-os aránnyal utasították el az eutanázia tiltását (a kezdeményezés arra kötelezte volna a kantont, hogy a szövetségi parlamentben nyújtson be indítványt a halálba segítés tiltására). A másik, 78%-os arányban elutasított kezdeményezés csak azoknak tette volna lehetővé a nonprofit szervezetek által kínált segítség igénybevételét, akik legalább egy éve a kantonban laknak. Ennek hátterében az állt, hogy az egyik szervezet (a Dignitas) külföldieket is fogadott. Mindkét szavazást az EVP (Evangelische Volkspartei, azaz kb. újszövetségi néppárt), egy vallásos protestánsokat és újprotestánsokat tömörítő párt, valamint az EDU (Eidgenössisch-Demokratische Union, szövetségi demokratikus unió), egy bibliaorientált párt kezdeményezte (utóbbinak a társadalompolitikai céljai nagyjából megegyeznek a Fidesz által képviseltekkel: a dohányzás és az abortusz tiltása, a drogproblémák tiltással való kezelése, az anyák otthonmarasztalása, a gyermektelenség büntetése, a nyugdíjkorhatár emelése; igaz, az EDU a tehetősebbek erőteljesebb adóztatását szorgalmazza).

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr32921541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása