Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Kontraszt

2011. június 27. - szekularisfigyelo

Míg Magyarországon egyházi kézbe adjuk az oktatást, Uganda nyugati részén, Kaseseben humanista iskolát működtet a helyi humanista szervezet. Óvodai és általános iskolai oktatást biztosítanak 4-13 év közötti gyerekeknek, és bővítési terveik vannak. Az oktatás az állam tanterveknek is megfelel, de nagy hangsúlyt fektetnek a tudományos szemléletmód kialakítására, a klasszikus humanista etika alkalmazására és a kritikus gondolkodás erősítésére. Fogadnak árvákat és szegény gyermekeke is.
Az iskolát az Atheist Alliance International is támogatja, együttműködnek egy Las Vegas-i iskolával, és további kapcsolatokat keresnek olyan iskolákkal, amelyek oktatási programjában meghatározó a humanizmus, és önkéntes tanárokat is fogadnak. 

http://kasesehumanistschool.webs.com/
Nagy segítséget jelentenek nekik a filléres adományok is: kaseseunitedhumanist.webs.com/donate.htm
Fogadnak ezen kívül tankönyveket, taneszközöket is, és ezeket elég németországi Paderbornba eljuttatni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr773020273

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása