Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Megosztó „Big Society”

2011. július 02. - szekularisfigyelo

A brit kormány kitalálta, hogy centralizáció helyett erőteljesebben kell a helyi közösségekre építeni. Értve ez alatt jellemzően a helyi vallási közösségeket, amelyeket erőteljesebben akarnak bevonni a közszolgáltatások megszervezésébe és biztosításába. Holott a közfeladatok ilyen módon történő privatizálása már eddig is számos konfliktust generált, mégpedig úgy, hogy valamely vallási szervezet vagy egyén az államilag finanszírozott szolgáltatást saját vallási előírások érvényesítésével óhajtotta volna biztosítani. Miközben elvileg jól hangzik a helyi önkormányzatok és a helyi társadalom erősítése, nem szabad elfelejteni, hogy az „ügyfelek” nem felekezeti vagy egyéb érdekcsoportok, hanem egyének, akiknek az állam köteles az egyenlő bánásmódot szem előtt tartva, felekezeti hovatartozásuktól független, előjogok és diszkrimináció nélkül szolgáltatásokat biztosítani. Ebben viszont - amint a tapasztalatok mutatják - nem feltétlenül partnerek a felekezeti szervezetek. 

http://www.humanism.org.uk/campaigns/bigsociety-localism

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr923017446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása