Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Cikkajánló

2011. július 16. - szekularisfigyelo

Angolul jól olvasóknak ajánlom ezt a cikket, amely amellett érvel, hogy a vallásszabadságot az egyéb szabadságjogok speciális eseteként érdemes értelmezni: a magántulajdonhoz, a személyes autonómiához, a szólásszabadsághoz és a gyülekezéshez, és a mi a legfontosabb, a lelkiismereti szabadsághoz való jog gyakorlásának egyik fajtájaként. Nincs ugyanis olyan érv, amely indokolná, hogy a vallásgyakorlás ezeken a jogokon túlmenő védelmet kapjon, különösen ezeknek a jogoknak a rovására.

http://secularconscience.blogspot.com/2011/06/against-religious-freedom.html

A brit New Humanist oldalán pedig egy cikk, amely a következő definíciót javasolja az „ateista” szóra: „olyasvalaki, akinek nincsen szüksége istenre, mint magyarázó elvre”.

http://newhumanist.org.uk/2594/no-doubt

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr873064508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása