Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A buddhista szerzetesek a lányokat szeretik

2011. augusztus 03. - szekularisfigyelo

Főleg a kislányokat. És mivel a théraváda buddhista szerzetesek amolyan vándorszerzetesek, a kolostorok mossák kezüket.
A buddhizmus eme irányzata az 1970-es évektől van jelen az USA-ban, ahol mára 350 közösséget üzemeltetnek. Van egy notorikus gyerekmolesztálójuk is, aki ezek egyikében, Chicagóban tizenegy évvel ezelőtt egy 12 éves lányt molesztált, amit a kolostor azzal intézett el, hogy a szülőkkel közölte, a szerzetest visszaküldik Thaiföldre. Egy huszonéves nő is feljelentette a közösséget gondatlanság miatt, mert a szerzetes ugyanabban az időben egy éven keresztül, míg 15 évesen teherbe nem esett, megerőszakolta és azzal fenyegette, megöli az apját, ha bárkinek szólni mer. A tizenötéves lány annak idején megszülte a gyereket, és a DNS vizsgálat igazolta az apaságot. Ez a szerzetes most Kaliforniában szolgál, ahol gyerekekkel is foglalkozik, és szerinte ez rendjén is van. Igaz, saját elmondása ott is (szerinte igazságtalanul) megvádolták, de az ottani közösség vezetője nem tett lépéseket.
Az elmúlt években nem ez volt az egyetlen ilyen eset. Az eljárásokról, perekről és vádakról senkit nem szoktak értesíteni sem ezúttal, sem egyéb hasonló (bíróság elé is került) esetekben – sem a közösség felügyeletét (mert a szerzetesek ügyei nem rájuk tartoznak), sem a közösség többi tagját (mert ez megzavarná a lelki nyugalmukat), sem más kolostorokat, ahol így fogalmuk sincs arról, kit fogadnak be.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr563113069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása