Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

A tabu

2011. október 15. - szekularisfigyelo

Két osztrák politikus felvetette a vatikáni szerződés felmondását. A szocialista párt jogi ügyekkel foglalkozó szakértője, Hannes Jarolim a katolikus egyháznak a bűnüldözés során biztosított előjogokkal indokolta fenntartásait, ezek az előjogok ugyanis ellehetetlenítik, hogy a hatóságok például gyermekek szexuális molesztálásának gyanújakor eljárjanak egyházi személyek ellen, ahogy azt az egyszerű lakossal teszik. A zöldek alkotmányügyi szóvivője, Daniela Musiol emellett kiemelte, hogy a vatikáni szerződés miatt lehetetlen állam és egyház kellő szétválasztása, így pl. az egyház az állami iskolákban tart hitoktatást, amelynek tartalmára azonban az államnak nincsen ráhatása. Mindkét politikus hangsúlyozta, hogy saját véleményét fejti ki, nem pártja álláspontját.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr173301541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása