Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Tilos a csók

2011. december 02. - szekularisfigyelo
Gondolom, olvastátok, hogy a rendhagyó reklámkampányairól híres Benetton kénytelen volt visszavonni egy plakátját: az „Unhate” (kb. „csináld vissza a gyűlöletet”) kampány keretében ugyanis több, egymással kevéssé barátságos viszonyt ápoló államférfit montíroztak csókba. Köztük a pápát is, aki a kairói Al Azhar mecset imámjának, Ahmed el Tajeb ajkaira borult. Volna. A Vatikán tiltakozása után egy órával a plakátot máris levették a Benetton honlapjáról.
A Vatikán szerint a plakát a pápa iránti súlyos tiszteletlenség és sérti a hívők érzéseit (a sorozat más plakátjai szereplő Angela Merkel, Barack Obama és Nicolas Sarkozy még nem tiltakozott). A Benetton főnöke, Alessandro Benetton ezzel szemben azt mondta, ők az elfogadás, a tolerancia elvét szerették volna láthatóvá tenni, hogy a polgárok gondolkozzanak el azon, hogyan születik a gyűlölet az ismeretlen másiktól való félelemből.
Mindenesetre itt a plakát, hogy sneki ne maradjon le róla:

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr443430110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása