Eretnek írások. Olvasás csak saját felelősségre! --- Legújabb bejegyzések az új helyen: www.szekularisfigyelo.wordpress.com! ---

Szekuláris Figyelő

Szekuláris Figyelő

Katolikusok viselt dolgai

2011. december 03. - szekularisfigyelo

- A jóga ártalmas voltára hívta fel a figyelmet Gabriele Amorth atya, a Vatikán fő ördögűzője az Anthony Hopkins főszereplésével forgatott A rítus című film vetítése előtt tartott bevezetőjében. Ahogyan a Harry Potter olvasása a fekete mágiába való hitet ösztönzi, úgy a jógagyakorlatok a hinduizmushoz vezetik el művelőit. Szerinte a Sátán arra törekszik, hogy ne higgyenek a létezésében, megvizsgálja hajlamainkat, majd kísértésbe visz. A tudomány értéktelen, mert nem tudja megmagyarázni a rosszat, csak azt kutatja, amit Isten megteremtett.
Bár ez az álláspont a magunkfajta hitetlenek számára kissé bizarrnak tűnhet (Arnóth atya kedvenc filmje egyébként az 1973-as Az ördögűző), a katolicizmus fő irányvonalával összhangban van. A pápa ugyanis még érdek korában is óvott a jóga, a meditáció és egyéb keleti gyakorlatok káros voltától, merthogy ezek testkultusszá fajulhatnak. A jóga és társai testi jólétet eredményezhetnek, amelynek azonban semmi köze nincs a Szentlélek igazi vigaszához.
Az olasz jógaegyesületek tiltakoztak és közölték, semmi közük nincs a sátánizmushoz, és nem vallási gyakorlatokat végeznek.
http://www.telegraph.co.uk/culture/harry-potter/8915691/Harry-Potter-and-yoga-are-evil-says-Catholic-Church-exorcist.html

 

- Eladja a német katolikus egyház a német könyvpiacon erős befolyással bíró Weltbild című kiadót, amelyet 1948-ban hoztak létre. Eleinte csak egy katolikus hetilapot adott ki, de a hetvenes évekre jelentős könyvpiaci szereplővé nőtte ki magát. Az elmúlt hónapokban azonban bírálatok kereszttüzébe került a kiadó-könyvkereskedő, illetve a tulajdonos egyházmegyék, mert a vállalat erotikus regényeket is kínált – vagy 2500 ilyen címet.

http://nol.hu/kulfold/papiron_is_lemond_a_szexrol_a_vatikan, http://www.spiegel.de/kultur/gesellschaft/0,1518,799174,00.html

- Németországban Richard Williams, a XVI. Benedek pápa által nemrég a katolikus egyházba visszafogadott X. Piusz Társaság egyik püspöke a híveinek küldött körlevelében kifejtette, államvallássá kell tenni a katolicizmust, és minden más vallás gyakorlását be kell tiltani. A katolicizmus az egyetlen igaz vallás, és mivel az államot is Isten teremtette, az állam kötelessége minél jobban szolgálni Istent és az egyetlen igaz vallást szolgálni. – Mondjuk, legalább következetes a püspök.
http://brightsblog.wordpress.com/2011/11/27/holocaust-leugner-piusbruder-bischof-fordert-katholizismus-als-pflicht/, http://www.wochenblatt.de/nachrichten/regensburg/regionales/Piusbruderschaft-Williamson-Holocaust-Leugner-Porno-Abtreibung-Verfassungsschutz-Nazis;art1172,79553

- A Vatikán betekintést biztosított pénzmosást vizsgáló szakértőknek a könyvelésébe, miután tavaly a vatikáni bank két tisztviselőjét letartóztatták Olaszországban. A bank viselt dolgairól itt és itt olvashattok.
http://index.hu/gazdasag/2011/11/26/penzmosas-szakertok_jartak_a_vatikanban/

A bejegyzés trackback címe:

https://szekularisfigyelo.blog.hu/api/trackback/id/tr353429961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása